Draugets billetshop 3

Drauget.dk

Gangspil & Det Yderste Hav

Lørdag d. 16. oktober Kl. 20:00
Aksen, Kulturhuset i Asnæs
Centervejen 91, 
4550 Asnæs

Entré: 150 kr.

billetdk
Billetter kan også bestilles på
 billet@drauget.dk

Samlet - Drauget.png

Gangspil

Gangspil trio er Sonnich Lydom (harmonika, mundharmonika & sang), Kristian Bugge (violin & sang) og Malene Beck (klaver og Indisk harmonium). De er alle tre garanter for en underholdende og varieret rejse gennem den danske folkemusik. Disse livlige musikere byder på gamle dansemelodier fra hvert hjørne af landet. Vi besøger egne som øerne Læsø og Fanø, samt Thy og København. Forvent alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer samt de smukke Sønderhoningmelodier fra Fanøs berømte musiktradition.
En uforglemmelig musikalsk rejse krydret med humor og historier fra deres mange år på landevejen. Med udgangspunkt i de mange års arbejde med den traditionelle danske musik, tilegnet i samspillet med de gamle traditionsbærere, eller fundet i gamle nodebøger, tager musikken jer med et nyt sted hen!

 

Det Yderste Hav

Sønderhoning kaldes den dansemusik, der i Sønderho på Fanø som det eneste sted i kongeriget er bevaret som levende tradition. Det yderste hav er et forsøg på at udforske denne vitale kulturelle overlevering ud fra vores egen tid. Trioen består af Peter Uhrbrand, frem for alt den, der har ført den traditionelle sønderhoning videre, Jørgen Bjørslev, internationalt kendt klassisk guitarist og Jeppe Brixvold, forfatter og sanger.

 Weekendavisen skrev bl.a.:

 

”Her føres den lokale folkekunst ind i det nye århundrede ved hjælp af nogle lydhøre avantgardistiske greb. Under opførelsen ruller børn rundt på gulvet, imens flere voksne på stolerækkerne fælder en tåre. Vi er i hjertet af Sønderho og bliver vidne til levendegørelsen af en århundreder lang folkekultur, som har fået nyt udtryk ....”

Om Jeppe Brixvolds tekster skrev Reception – tidsskrift for nordisk litteratur bl.a.: ”Sønderhoningen kan spores tilbage til 1700-tallet, og det siges, at man dengang, før man fik råd til instrumenter, kunne leje syngekoner, som trallede  g sang aftenen igennem, mens selskabet dansede (…) I Brixvolds tekster flettes den gamle tradition sammen med nutiden. Og det i ord, der ikke bare gengiver, men frembringer Sønderho, så den kan ses – føles, lugtes, høres og smages:

En sønderhoning er i sin egentlige forstand betegnelsen for en indbygger i Sønderho, Danmarks nok bedst bevarede landsby med en markant kulturhistorie, ikke mindst præget af, at den mandlige befolkning op til år 1900 hovedsagligt var beskæftiget som søfolk på de store verdenshave.  

”Det yderste hav” har hentet sit navn fra Andreas Sørensens bog ”Ved det yderste hav (drøm og digt og virkelighed)” - en erindringsbog fra barndommens Sønderho.Allerede i starten af bogen skriver han: ”... ret tidligt havde jeg fornemmelsen af, at Fanø vendte ryggen til Jylland og bredte armene ud mod landene på den anden side af havet.”

Nyhedsmail

Hold dig opdateret med vores koncerter. Meld dig til vores nyhedsmail.

Drauget på Facebook

 

Søg

Drauget sikrer PULS i Odsherred

Drauget er blandt de 57 nordiske koncertarrangører, som er udpeget til at deltage i Puls, Nordisk Kulturfonds treårige musiksatsning 2017-20.

Puls er et kulturpolitisk udviklingsarbejde, et netværk for koncertarrangører i hele Norden og et støtteprogram, som har til formål at styrke livemusikken i Norden.

Det er i LIVE-musikken og netop i de fælles oplevelser vi får omkring musikken at magien opstår! Derfor er det en fornøjelse at vi i kraft af dette samarbejde har mulighed for, i endnu højere grad at udbrede musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og sammen med publikum udforske det nordiske musik-univers.

20161121 nkf puls web

Drauget støttes af:

     Logo NordiskKulturfond