Draugets billetshop 3

Drauget.dk

Dwight Lamb Trio

Torsdag d. 8. september Kl. 20:00
Adelers Huse
Adelers Plads 6, 
4540 Fårevejle

Entré: 140 kr.

billetdk
  

DwightJensenBugge Drauget

Chris Jerup rejste fra Danmark i 1893 med sin violin, sin harmonika og hovedet fyldt med dansemusik fra hjemområdet Vendsyssel. Hans far, Kræn Jerup, var en velkendt storspillemand der. Han var tækkemand om dagen, spillemand om natten og lærte melodierne videre til sin søn.

 

Chris satte kursen mod Monona County i Iowa og fik et job som karl tæt ved den lille by Turin i Iowa. Chris spillede op til dans for de danske indvandrere i Loess Hills ved Moorhead, Iowa i mange år.

Den musik lærte han videre til sine 2 døtre og sit tolv år gamle barnebarn, som  lærte danske dansemelodier på harmonikaen af sin bedstefar, Chris. De fleste af disse melodier blev langsomt glemt hjemme i Danmark. Men Dwight bar dem videre ind i det 21’ende århundrede, præcis som han havde lært dem fra sin bedstefar Jerup.

Siden 2008 har Mette Kathrine Jensen Stærk og Kristian Bugge bestræbt sig på at lære alle Dwights bedstefars melodier og bringe dem med tilbage til Danmark. De har spillet 20 turner med Dwight i USA, og er nu i gang med den 5. her hjemme.

Dwight er glad for at dele sin musik med andre og håber, at hans bedstefars og oldefars musik vil blive nydt af fremtidige generationer på begge sider af Atlanterhavet.

Nu er der mulighed for at høre dem sammen live i Adlershuse torsdag d. 8. september kl. 20:00

 

Nyhedsmail

Hold dig opdateret med vores koncerter. Meld dig til vores nyhedsmail.

Drauget på Facebook

 

Søg

Drauget sikrer PULS i Odsherred

Drauget er blandt de 57 nordiske koncertarrangører, som er udpeget til at deltage i Puls, Nordisk Kulturfonds treårige musiksatsning 2017-20.

Puls er et kulturpolitisk udviklingsarbejde, et netværk for koncertarrangører i hele Norden og et støtteprogram, som har til formål at styrke livemusikken i Norden.

Det er i LIVE-musikken og netop i de fælles oplevelser vi får omkring musikken at magien opstår! Derfor er det en fornøjelse at vi i kraft af dette samarbejde har mulighed for, i endnu højere grad at udbrede musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og sammen med publikum udforske det nordiske musik-univers.

20161121 nkf puls web

Drauget støttes af:

     Logo NordiskKulturfond