Draugets billetshop 3

M.C Hansen Duo / Erik Grip

Fredag d. 6. november Kl. 20:00
Vallekilde-Hørve Kultur & Idreætscenter
Idrætsvej 3,
4534 Hørve

Entré: 150 kr.

billetdk
  

Billet kan også bestilles på billet@drauget.dk

kniv og gaffel
Mulighed for spisning kl. 18:00. Spisning bestilles på billet@drauget.dk 
Spisning bestilles senest  torsdag d. 5/11 kl.17.
Menu: Oksefilet med langtidsstegte grøntsager, hasselbagte kartofler med
hvidløg og svampesauce. Pris: 129 ,-


MC Erik Drauget

Prisbelønnede komponister på Hjemstavnstour fra 2. – 14. nov.
 
Ved du hvor du kommer fra, ved du hvor du skal?

Sådan lyder M.C. Hansens hjemstavnsopus “En skønne Dag” der indrammer hans barndoms Sydsjælland.
Musikprisernes står i kø, når kapelmester M.C. Hansen inviterer skiftende kollegaer på scenen ved en stort anlagt turné i november med titlen Hjemstavnstour. Gennem 12 dage i november synger M.C. Hansen, Harald Haugaard, Stine Klingsten, Jens Jepsen, Esben Kronborg og Erik Grip sange om fællesskab, udlængsel og hjemstavne i et musikalsk forsøg på at afdække, hvad det vil sige at høre til et sted og hvilken betydning andre mennesker og andre lande og andre kulturer har på vores opfattelse af vores hjemstavn.
Publikum inviteres aftenen igennem til fællessang og historiefortælling og der er på alle måder fokus på fællesskab koncerten igennem, hvor de optrædende kunstnere tager publikum med på en tur gennem deres musikalske bagkatalog.
 
I løbet af de 12 dage besøger M.C. Hansen og hans musikalske makker Jacob Chano Frederikshavn, Hillerød, Asnæs, Odense, Gladsaxe, Aarhus og til sidst Vordingborg, hvor alle kunstnere optræder sammen i en stor finalekoncert.
- Harald Haugaard er en af sin generations mest efterspurgte musikere. Hans konstante turnéer, talrige indspilninger og høje undervisningsaktivitet begejstrer og inspirerer et stadigt voksende publikum og unge talenter verden over. I sit virtuose spil forener han det legende lette med det halsbrækkende udfordrende i en karakteristisk dyb og melankolsk tone. Hans kompositioner er originale og i sit samlede kunstneriske udtryk trækker han bestandigt på dybe rødder i den rige danske musiktradition, som han behandler innovativt og vedkommende som ingen anden. Hans i alt 12 Danish Music Awards gør ham til en af de mest DMA-vindende artister nogensinde uanset genre.
- Stine Klingsten Stine Klingsten er en kvinde fuld af store historier og i et tæt samarbejde med producer og sangskriver Thomas Fleron har de, med hjemmelavede lyde og ¬finurlige arrangementer, formået at skabe de -neste rammer for hendes stærke fortællinger. Stine modtog i foråret 2020 musikprisen Årets Helge
 
- Esben Kronborg Esben Kronborg har altid haft, en tæt kontakt til publikum når han optræder, og med sine nye sange på dansk, kommer vi endnu tættere på musikeren og mennesket. Esben er en moderne visesanger med fornem sans for den gode melodi og et godt greb om betagende historiefortælling
- Erik Grip En af Danmarks mest populære og bedst sælgende visesangere gennem en menneskealder. ”Velkommen iden grønne Lund”, ”Åbent Landskab” og ”Rose” er fast inventar på danskernes musikalske amagerhylde. Erik Grip modtager i 2021 Den Danske Folkemusikpris.
 
- Jens Jepsen Visesanger og popmusiker med Højskolesangbogen og Piet Hein som sit musikalske udgangspunkt. Jens er spillemand på den gamle måde hvor man med guitaren på ryggen spiller for alle og enhver hvor som helst når som helst for folk i alle aldre. Jens spiller typisk to koncerter om dagen og hans kompositioner bevæger sig ubesværet fra swing over viser til salmer.
 
-M.C. Hansen Sangskriver og kapelmester Det er de gode historier med finurlige detaljer og storhed i det små, der er i fokus, når den prisvindende danske singer-songwriter M.C. Hansen går på scenen. M.C. modtog i 2017 prisen som årets folksangskriver ved Danish Music Awards og i 2020 Vordingborg Kommunes Kulturpris.
Der bliver trykt et sanghæfte med en af hver af de medvirkendes sange som danner grobund for fællessang som afslutning på aftenen. Derudover skriver de medvirkende et nyt vers til min M.C. Hansens melodi "Himlen hænger lavt" således at sangen bliver længere og længere som turneen skrider frem.
 
4. nov. Richter, Gladsaxe med
5. nov. Hillerød med Jens Jepsen
6. nov. Drauget, Odsherred med Erik Grip
8. nov. Dexter, Odense med Harald Haugaard
11. nov. Atlas, Aarhus med Esben Kronborg
12. nov. Maskinhallen Frederikshavn med Stine Klingsten
13. nov. STARS, Vordingborg med Erik Grip, Stine Klingsten, Esben Kronborg, Jens Jepsen
 

Erik Grip - Sanger og Komponist. Aktiv siden 1963.
Stadig turnerende med primært egne sange, tolkninger af danske viser og digte samt morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk. Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm. Sangeren Erik Grip er absolut indbegrebet af danskhed og Erik har endda norske aner med efternavn efter den norske ø i Nordatlanten GRIP.

Formidling af historier og sange med indhold er et hædersmærke. Erik Grips store forbillede var Pete Seeger, naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival, da den kom til Danmark i 60´erne, hvor Erik Grip begyndte at optræde. Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip var at høre hvert år fra stedet åbnede i 1966. Dengang blev der rusket godt op i et ikke sart publikum. Den tråd har Grip taget op.

 

Drauget støttes af:

     Logo NordiskKulturfond