Draugets billetshop 3

Drauget.dk

Yggdrasil

Trsdag d. 31. marts Kl. 20:00
Musikskolen i Asnæs
Centervejen 4a,
4550 Asnæs

Yggdrasil Drauge Aflystt

Kristian Blak er pianist, grundlægger og gruppens hovedkomponist. Han har skrevet adskillige store værker i pakkeform for Yggdrasil, de fleste af disse udgivet på Tutl Records. Yggdrasil er et nordisk ensemble med base på Færøerne. Det blev dannet i 1981 og har altid inkluderet musikere fra andre lande.

 

Yggdrasil har fra starten haft et tydeligt koncept. De fleste kompositioner er skabt i samarbejde med andre former for kunst eller i nogle tilfælde med naturen. Musikere, der har været en del af ensemblet, uanset om de er på lang sigt eller som deltagere i et bestemt projekt, har forskellig musikalsk baggrund, hovedsageligt inden for jazz, men også inden for etnisk, folkelig, rock og klassisk musik. Mens værkerne tegner ideer eller temaer fra etnisk materiale, spænder improvisationen fra fri til klassisk stil.

 

I årenes løb har mange musikere og kunstnere bidraget til Yggdrasils projekter, der inkluderer visuel kunst, poesi, ballet, opera, koncerter i grotter; og afgørende for Yggdrasil-konceptet er, at personligheden for hvert enkelt medlem af ensemblet høres eller ses. Dette gør Yggdrasils lyd virkelig unik.

 

I nordisk mytologi er Yggdrasil verdenstræet. Grene af den mægtige ask når op over himlen, og dens tre rødder passerer ind i Æsirs og frostsgiganterne og falder dybt ned i underverdenen. Helt øverst på Yggdrasil sidder den kloge ørn og holder øje. De tre norner vander og plejer træet hver dag, mens den store slange Niðhøgg sammen med en række mindre slanger gnaver ved sin rod. Træet er således i en tilstand af kosmisk ligevægt, konstant truet og fortæret, når det vokser og blomstrer.

 

Yggdrasil, verdenstræet, er altomfattende; Ensemblet Yggdrasil har et repertoire, der omfatter en lang række genrer - fra fri jazz til klassisk - og udtryk - fra humor og skønhed til katastrofe og ødelæggelse. Bandets sammensætning har på lignende måde ændret sig organisk gennem årene. Som nye grene af træet er nogle af musikerne en generation eller mere yngre end dem, der grundlagde gruppen. Som et ensemble fortsætter Yggdrasil sin vækst med at udforske nye stier til musikalsk udtryk.

 

 

 

Nyhedsmail

Hold dig opdateret med vores koncerter. Meld dig til vores nyhedsmail.

Drauget på Facebook

 

Søg

Drauget sikrer PULS i Odsherred

Drauget er blandt de 57 nordiske koncertarrangører, som er udpeget til at deltage i Puls, Nordisk Kulturfonds treårige musiksatsning 2017-20.

Puls er et kulturpolitisk udviklingsarbejde, et netværk for koncertarrangører i hele Norden og et støtteprogram, som har til formål at styrke livemusikken i Norden.

Det er i LIVE-musikken og netop i de fælles oplevelser vi får omkring musikken at magien opstår! Derfor er det en fornøjelse at vi i kraft af dette samarbejde har mulighed for, i endnu højere grad at udbrede musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og sammen med publikum udforske det nordiske musik-univers.

20161121 nkf puls web

Drauget støttes af:

     Logo NordiskKulturfond