Draugets billetshop 3

Drauget.dk

Marskens Guld

Lørdag d. 5. december Kl. 16:00
Korskirken i Vallekilde
Triersvej 2,
4534 Hørve

Entré: 140 kr.

billetdk
Billetter kan også bestilles på
 billet@drauget.dk

Udklip

Gruppen Marskens Guld spiller og synger nye og gamle sange og instrumentalnumre fra Tønder Marsken.
Her er både glade og sørgmodige sange om alt fra krig og kærlighed til natur, arbejdsliv og både heldige og uheldige begivenheder 😊. Ind imellem krydres det hele med friske og iørefaldende instrumentalstykker, som fortrinsvis er selvkomponerede – og dermed selvfølgelig sønderjyske.

 

Marskens Guld er ved denne koncert en duo som består af:
Maja Bogh (sang, Guitar),
Halvor Bogh (sang, Bouzuki, Banjo, Guitar, 2-radet harmonika).

 

Gruppen har optrådt mange steder i Sønderjylland i kirker, forsamlingshuse, folk-klubber og i forbindelse med Tønder Festivalen gennem de sidste år, så det erfarne folkemusikere der her præsenteres.
Marskens Guld har udgivet 3 CD’er, som er grundlaget for gruppens repertoire:
”Marskens Guld 1 og 2” fra 2011-12 og ”Tider og steder” fra 2017, og en ny CD med sønderjyske sange fra 1. verdenskrig og Genforeningen ”Det nynner gennem natten” er netop udkommet 6. nov 2020

 

En del af sangene er af kendte forfattere, så som Jens Rosendal, Hansigne Lorenzen, Andreas Egebjerg Jensen og Mikael Falck, og nogle sange fra mindre kendte digtere fra det sønderjyske. Nogle er fra digte uden kendt melodi, hvortil gruppen har komponeret ny musik.
Nogle sange er velkendte for mange i det sønderjyske, men en stor del sange og digte er mere eller mindre glemte kulturskatte, som nu ser dagens lys igen.
Det er alle disse sange og digte vi kalder for Marskens Guld – og derfor helt naturligt også er gruppens navn.Sangene spænder vidt i alder (1880-2014) og i indhold og klang. Til hver sang er der en lille anekdote eller historie, som fortælles og er med til at gøre sangene nærværende og man får digtenes indhold helt ind under huden.

 

Nyhedsmail

Hold dig opdateret med vores koncerter. Meld dig til vores nyhedsmail.

Drauget på Facebook

 

Søg

Drauget sikrer PULS i Odsherred

Drauget er blandt de 57 nordiske koncertarrangører, som er udpeget til at deltage i Puls, Nordisk Kulturfonds treårige musiksatsning 2017-20.

Puls er et kulturpolitisk udviklingsarbejde, et netværk for koncertarrangører i hele Norden og et støtteprogram, som har til formål at styrke livemusikken i Norden.

Det er i LIVE-musikken og netop i de fælles oplevelser vi får omkring musikken at magien opstår! Derfor er det en fornøjelse at vi i kraft af dette samarbejde har mulighed for, i endnu højere grad at udbrede musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og sammen med publikum udforske det nordiske musik-univers.

20161121 nkf puls web

Drauget støttes af:

     Logo NordiskKulturfond