Draugets billetshop 3

Drauget.dk

Kristine Heebøl & Timo Alakotila - Vesselil

Lørdag d. 8. maj Kl. 20:00
Aksen, Kulturhuset i Asnæs
Centervejen 91, 
4550 Asnæs

Entré: 140 kr.


Coronapas, eller negativ coronatest der max. må være 72 timer gammel, skal vises ved ankomst, og mundbind skal bæres når man ikke sidder ned.

Da forsamlingsloftet på denne dato vil være som gældende regler var i efteråret 2020, vil der max. blive solgt 40 billetter.

Du kan læse om forsamlingsloft og andet vedr. Corona på dette link: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/flere-dele-af-kultur-og-idraetslivet-kan-aabne

billetdk
  

Billet kan også bestilles på billet@drauget.dk

samlet.png

Ny duo med Timo Alakotila og Kristine Heebøll - bevæger sig i smult vande i territoriet mellem moderne kammerfolk og improvisation.


Klaver og violin forenes i legende spilleglæde i en tilsyneladende uendelig række lækre, luftige melodier, der giver parret frugtbar legeplads til deres musikalske fantasi. Med baggrund i den instrumentale dansemusik fra Norden i en klar og varm fusion mødes disse erfarne folkemusikere og - komponister og lader spilleglæden skinne igennem. De mestrer modet til at slippe temaet for atter at genfinde det, strømmen fra violin til klaver og tilbage igen er næsten telepatisk.
 

Med denne duo er det tydeligt, at skandinavisk folk konstant udvikler sig uden at glemme fortiden. Musikken er organisk og har en smuk imaginær strøm med pragtfulde musikalske farver.
Et samarbejde der bliver større end summen af dets dele.


Kristine Heebøll, violin - har et mangeårigt virke inden for den danske folkemusik, indspillet soloalbums og sammen med Trio Mio vundet 8 Danish Music Award-Folk, senest prisen som Årets Komponist i 2019. Lektor ved Folkemusiklinjen i komposition og arrangement.
Timo Alakotila, klaver - har en bred musikalsk baggrund, der omfatter jazz, klassisk og folk, og han er del af den legendariske gruppe JPP. Har medvirket på henved 200 albums. Lærer ved Sibelius-akademiet. Adskillige priser, heriblandt den finske stats 5-årige arbejdslegat i 2011

 

V E S S E L I L
Vesselil er en moderne dansk DMA-nomineret stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.


Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, som fortæller historien om den unge kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her. I 2018 udgav trioen deres debutalbum, "Vesselil", som har modtaget varme anmeldelser og modtog samme år en pris for deres fortolkning af en af D.T.S. Bjerregaards kompositioner. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaller så som Tønder Festival, Musik over Præstø Fjord og Copenhagen Jazz Festival, Folk Baltica (D), Kaustinen Festival (FIN), Buskers Bern (CH) og Tanz & Folk Festival Berlin (D).


V E S S E L I L  E R
Elisabeth Dichmann - violin, sang
Clara Tesch - violin, bratsch, sang
Maja Aarøe Freese - femstrenget cello, sang

 

 

 

Nyhedsmail

Hold dig opdateret med vores koncerter. Meld dig til vores nyhedsmail.

Drauget på Facebook

 

Søg

Drauget sikrer PULS i Odsherred

Drauget er blandt de 57 nordiske koncertarrangører, som er udpeget til at deltage i Puls, Nordisk Kulturfonds treårige musiksatsning 2017-20.

Puls er et kulturpolitisk udviklingsarbejde, et netværk for koncertarrangører i hele Norden og et støtteprogram, som har til formål at styrke livemusikken i Norden.

Det er i LIVE-musikken og netop i de fælles oplevelser vi får omkring musikken at magien opstår! Derfor er det en fornøjelse at vi i kraft af dette samarbejde har mulighed for, i endnu højere grad at udbrede musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet og sammen med publikum udforske det nordiske musik-univers.

20161121 nkf puls web

Drauget støttes af:

     Logo NordiskKulturfond